tr    nl

Üyelik bilgileri

Email:
Şifre:
   
  Şifremi unuttum

Email Listesi

E-Mail listemize katılarak yeni yayın ve etkinliklerimizden haberdar olabilirsiniz.
Email
Ad Soyad
   
Financiële verantwoording

Zie attachment voor de financiële cijfers omtrent het jaar 2015.

 

Toelichting resultaat der baten en lasten:

De baten van HDV Terborg Mimar Sinan Camii kunnen onderverdeeld worden in structurele donaties zoals de maandelijkse bijdrage van elke moskeebezoeker en eenmalige donaties. Van elke moskeebezoeker woonachtig in Terborg en omstreken wordt verwacht dat hij of zij een maandelijkse bijdrage aan de HDV Terborg Mimar Sinan Camii betaald. Dit kan middels overmaking via bank, via automatische incasso maar ook contant aan het bestuur.

De overige baten bestaan vooral uit eenmalige donaties uit inzamelingen bijvoorbeeld tijdens de Ramadanperiode of tijdens de feestdagen.

Verzekeringen
HDV Terborg Mimar Sinan Camii heeft meerdere verzekeringen lopen bij Interpolis voor bijvoorbeeld Gebouwenverzekeringen, maar ook Rechtsbijstands- en Aansprakelijkheidsverzekering.

Gas/Elektra/Water/Telefoon/Internet
Dit zijn de kosten voor gebruik voor gas, elektra, water, telefoon en internet

Bank- en administratiekosten
Deze kosten hebben betrekking op afrekening betalingsverkeer (bankkosten) maar ook kosten van de eventuele administratie (o.a. aangiften Btw en correspondentie Belastingdienst). Dit laatste wordt in meeste gevallen op vrijwilligersbasis gedaan.

Onderhoud
Ons huidig moskeegebouw is een oud gebouw en heeft veel onderhoud nodig. Dit is ook een van de redenen waarom we bezig zijn met realisatie van een nieuw/renovatie moskeegebouw. Overigens zitten hier ook de jaarlijkse kosten in van de controle brandveiligheid en brandblussers.

Onkosten voor activiteiten
Dit zijn kosten die wij maken om allerlei activiteiten te kunnen organiseren voor de gemeenschap. Hier zitten bijvoorbeeld de reiskostenvergoeding voor de gastsprekers maar bijvoorbeeld ook eten en drinken en ook allerlei spullen en materialen die we nodig hebben voor de betreffende activiteiten.

Overige kosten
Dit betreft vooral kosten van huishoudelijke aard en schoonmaakkosten. Maar ook kosten voor onderhoud aan de website, ontwerp en drukken van allerlei drukwerk en printerbenodigdheden.